Helppo ohje kuvien editointiin

Kun aloitat työstämään yrityksen sosiaalista mediaa, tai omaa henkilöbrändiä somessa täytyy miettiä visuaalinen suunta. Visuaalinen suunnalla tarkoitan, minkälainen värimaailma kuvissa on, vai ovatko ne mustavalkoiset? Haluatko kuvien lisäksi tekstikuvia ja mikä niiden värimaailma olisi? Miten brändivärisi näkyvät kuvissa ja onko väripaletti kaikissa kuvissa sama, vai haluatko mahdollisimman värikkään profiilin. Jos et vielä tiedä, ei se haittaa, usein nämä myös muovautuvat ajan kanssa, kun huomaat mistä pidät eniten. Nyt kerron teille helpot ohjeet kuvien editointiin.

Miten editointi tehdään

Editoinnissa muokataan kuvaa ja sen värimaailmaa. Editoinnissa voidaan myös poistaa pieniä virheitä kuvista, mutta kuvien ylimuokkaamiseen ei kannata sortua. Editoinnin kautta pääset korostamaan tuotettasi ja tuoda siihen lisää tunnetta. Kuvien pikkutarkka editointi vie aikaa, mutta alkuun on helppo päästä myös nopeasti. 

Editointiin ammattimainen ote

Me Pirskeellä käytetään Adobe Photoshop 2021 versioita sekä Adobe Lightroomia. Lighroom on mahdollista ladata puhelimelle maksutta ja halutettasi voit jälkeenpäin avata maksumuurin takana olevia asetuksia. Apple storessa Lighroomin täysversio maksaa noin 5 € kuukaudessa. Tietokoneelle kuvankäsittelyohjelmat ovat maksullisia, niistä lisää täältä.

Lightroom sovelluksen kautta voit kuvata tai pelkästään editoida kuvia. Kun kuvaat sovelluksen kautta, saat käyttöösi samanlaiset säätöarvot kuin järjestelmäkamerassa. Keskeisiä säätöjä ovat ISO-arvo, F eli aukko ja suljinaika. Pääset tutustumaan näihin lisää Kamerakoulun sivuston kautta.

Kuvaat sitten puhelimen kameralla, lighroomin kautta tai järjestelmäkameralla lisää kuvat Lightroom sovellukseen. Keskeisiä säätöarvoja millä pääset liikkeelle on;

  • Light – Säädä kuvan valoisuutta, varjoja, kontrastia, korosta mustaa tai valkoista
  • Colors – Korosta tai poista tiettyjä värejä, säädä kuvan lämpötilaa
  • Crop – Rajaa kuva sopivaksi
  • Presets – tänne voit tallentaa joko omia presettejä eli kuvan editoinnin säätöjä tai voit halutessasi ostaa valmiita. Tallennus tapahtuu kuvan yläpuolella olevasta kolmesta pisteestä ja ”create preset” kohdasta.

Maksullisessa versiossa pystyt Selective avulla muokkaamaan vain yhtä kohtaa/osaa kuvasta. Tämä helpottaa, jos valokuva on esimerkiksi valoittunut osittain ja haluat korjata sen. Healing ominaisuus on maksumuurin takana ja tällä pystyt esimerkiksi editoimaan näppylöitä tai vahingossa kuvaan joutuneet karvat.

IMG_DC431579E1A8-1
Kuvan editointi

Jos en osaa itse säätää arvoja?

Alkuun säätöjen hakeminen voi olla työlästä ja hankalaa, siksi useat ammattilaiset ovat tuoneet markkinoille heidän omia presettejä. Näitä löytyy markkinoilta useita, mutta nostan tähän suomalaisia presettien myyjiä. 

Jos et ole varma, mikä preset paketti sopii sinulle tai tuotteillesi, myyjät usein auttavat valitsemaan parhaimman. Jäikö jotain kertomatta tai haluatko enemmän ohjeita? Laita kommenttia! 

Nea Lidberg presets

Näyttökuva 2021-9-22 kello 11.21.30

Sallaoona presets

Näyttökuva 2021-9-22 kello 11.22.03

Ida Mäkipää presets

Näyttökuva 2021-9-22 kello 11.24.30