Pirske-ikoni
Kuinka teet ammattimaiset tuotekuvat itse?

Aloittelevan yrityksen täytyy olla näkyvä ja jokapuolella jos haluaa pysyä mukana markkinoilla. Ammattitaitoisilla kuvilla yritys jää mieleen ja usein asiakkaat pitävät brändiä luotettavampana, kun kuvissa näkyy aito kiinnostus omaa työtään kohtaan. Tässä postauksessa kerron teille, miten voit kuvata ammattimaisesti tuotekuvia itse.

Mitä ja millä kuvaat?

Nykyään puhelimet ovat vallanmainioita tuotekuvissa, jos kuvat tulevat someen, niiden pikseleissä ei näe eroa verrattuna järjestelmäkameraan. Sinun ei siis tarvitse tehdä isoja investointeja, jos puhelimestasi löytyy hyvä kamera.

Minkälaisia tuotteita sinun on tarkoitus kuvata ja onko sinulla olemassa brändivärejä? Nämä on hyvä miettiä ennen somistuksen miettimistä. Haluatko kuvista muhkeita ja värikkäitä vai sopiiko brändiisi paremmin minimalistinen tyyli?

Tuotekuvien somistus

Kuvauspaikka on parhaimmillaan, kun sinne tulvii luonnon valoa, suora auringonpaiste kuitenkin usein ylivalottaa tuotteita. Tuotteen koosta riippuen valitse nurkkaus tai pöytä mihin kokoat somisteesi. 

Kun kuvauspaikassa valo on kohdillaan, mieti, haluatko yksivärisen taustan vai luonnollisen taustan. Fiiliskuvissa käytetään usein luonnollista taustaa, jolla tarkoitetaan asiakkaan helposti samaistuttavaa tilannetta, esimerkiksi kylpyhuoneen tasoa tai makuuhuonetta. 

Taustapaperina voit käyttää ohutta paperia, jota löydät askarteluliikkeistä tai isompaan tarpeeseen voit ostaa valokuvausliikkeestä. Jopa henkilökuvauksiin sopivat valkoisen taustapaperin löydät edullisesti täältä.

Itse käytän somisteina usein kukkia, ne elävöittävät kuvia valtavasti. Vanhat puiset laatikot soveltuvat myös moneen, ne voivat olla osana fiiliskuvien sisustusta, tai voit kuvata tuotteita niiden sisällä!

Hedelmät, marjat ja erilaiset heinät tuovat kuviin eläväistä tunnelmaa. Leikittele eri asetelmilla, älä pelkää epäonnistua. Tuotteiden kuvaus on parhaimmillaan innostavaa puuhaa ja keksit uusia innostavia tapoja tuoda tuotetta esille.

Ideataivas somistukseen

Joskus omien ideoiden keksiminen on hankalaa ja on hyvä hakea inspiraatioita muualta. Parhaimpia vinkkejä tuotekuvauksiin löydät Pinterest palvelusta, hakusanalla ’product phography ideas’. 

Sieltä pääset katsomaan maailmanlaajuisesti vinkkejä erilaisten tuotteiden kuvaamiseen ja niiden toteutukseen. Sovella tyyliä ja tee siitä omasi!

Eikö aika tunnu riittävän?

Toisinaan oma aika ei tunnu riittävän kaiken uuden opiskeluun ja toteutukseen, ei se mitään. Me Pirskeessä teemme asiakkaille sisällöntuotantoa some-kanaviin ja kaikkiin some-paketteihin kuuluu tuotekuvaus. Anna meidän siis auttaa sinua ja saadaan some tuottamaan.

Me ymmärrämme, että joskus haluat kokeilla palvelua ennen isoja päätöksiä. Siksi meiltä löytyy viikon kokeilujakso, jossa saat viikon jokaiselle päivälle postaukset, strategian ja tuotekuvaukset hintaan 200 € (0 % alv).  

Muut kattavat palvelupaketit löydät täältä