Mitä somesta saa yritystoiminnalle?

Ivana Helsingin poistuminen kokonaan sosiaalisesta mediasta on puhututtanut yrittäjiä ja kuluttajia. Ivana Helsinki perustelee päätöstään sillä, että haluavat panostaa enemmän aitoon kohtaamiseen ja sosiaalinen media tuntuu heistä epäaidolta mututuntumalla huutelulta. 

On rohkeaa poistua sosiaalisesta mediasta täysin, sillä se on yksi tämän hetken kattavin viestinnän ja markkinoinnin alusta. Pienemmälle yritykselle somesta poistuminen voi olla kova paikka. 

Sosiaalisen median tarkoitus ei kuitenkaan ole olla epäaito. Siksi sisällöntuotannossa on tärkeää panostaa ihmisten kanssa vuorovaikutukseen, tarkastella sosiaalisen median strategiaa kuukausittain ja antaa sisällöllä jotain lisäarvoa seuraajille.

Somesuppilosta apua

Somesuppilo antaa hyvin osviittaa siitä, mitä sosiaalisessa mediassa pitää osata hyödyntää jotta siitä saadaan taloudellista hyötyä. Omasta yrityksestä on tärkeää pitää meteliä, ole siis aktiivinen ja kerro toiminnasta sekä henkilöistä sen takana.

somesuppilo

Mieti mitä arvoa annat seuraajille? Mitä he saavat irti siitä, että seuraavat sinun tilejäsi? Voit antaa esimerkiksi hyödyllisiä vinkkejä, hauskuuttaa muita tai jakaa tietoa alasta tai vaikka koko maailmasta. Sosiaalisen median nimikin kertoo, että sosiaalisuus on kaiken A ja O. Kommunikoi siis ihmisten kanssa, ole aidosti kiinnostunut mitä potenttiaalisilla asiakkailla on sanottavaa sinulle. Hyvä yhteys seuraajiin on avain heidän suosituksiin ja tulee johtamaan orgaaniseen myyntiin somen kautta! Sisältömarkkinointi on kuitenkin pitkä tie, tuloksia ei tule syntymään viikon tai edes kuukauden säntillisestä tekemisestä. Käytä suunnitteluun aikaa, mieti unelma-asiakkaasi ja kohdenna hänelle sisältösi, tuloksia syntyy pitkällä aikajänteellä, joten ole kärsivällinen! 💌

Some on kannattava investointi

Panosta tähän aikasi!

Sosiaalinen media on kannattava investointi, tällä emme tarkoita sitä, että sinne olisi pakko työntää tuhottomasti  pätäkkää, vaan investoi sun aikaasi! 

Jotta saisit sosiaalisesta mediasta kaiken irti, niin tässä lista mistä kannattaa lähteä liikkeelle! 

  • Tee markkinointisuunnitelma. Missä haluat markkinoida, kenelle ja miten? Onko suunnitteilla jotain kampanjoita? Mieti miten sosiaalinen media istuu markkinointisuunnitelmaan, somea ei saa pitää irrallisena muusta markkinoinnista, koska viestinnän pitää olla yhtenäistä. 
  • Mieti kuukauden sisältömarkkinointi valmiiksi, minkälaista sisältöä teet ja varaa aikaa postausten tekemiselle! Voit työstää koko kuukauden postaukset päivässä ja ajastaa ne valmiiksi Metan Business managerilla!
  • Pyri tekemään sisältöä 80 % pääasiasta, kuten liiketoiminnastasi ja 20 % voi olla mitä vain! Tuo esimerkiksi storeissa esille teidän työpäivää ja ilmapiiriä. Ihmiset rakastavat kun pääsevät kurkistamaan ”verhon taakse” ja nähdä aitoa elämää. Tämä myös parantaa työnantajamielikuvaa. 🌺
  • Ole aktiivinen ja vuorovaikutteinen niin omissa postauksissa, kuin myös seuraajien! Tykkää muiden kuvista ja kommentoi! Voit myös vinkata sun toiminnasta, jos joku pähkäilee asian kanssa, mihin sulla on ratkaisu. 

Ota talteen somen ideapankki!

Oletko jo huomannut että ensimmäinen maksuton sometyökalu on ladattavissa sivuiltamme? Loimme yrittäjien somekalenterin, jossa on 28 postausideaa, helpottamaan sinun sisällöntuotantoasi. Joskus ideat on hukassa ja tuntuu ettei oikein tiedä, mitä sinne sosiaalisen mediaan kannattaa laittaa. Oppaassa on myös neljä kohtaa, jotka on hyvä painaa mieleen aina sisältöä tehdessä. 

Löydät ideapankin täältä!

Piditkö tästä sisällöstä? Uutiskirjeen tilaajat saivat tämän huhtikuun somevinkeissä, tilaa siis uutiskirje ja ole aallonharjalla!