Sisällöntuotanto – Kaikki mitä haluat tietää

Sisällöntuotanto on keskeisessä asemassa modernissa markkinoinnissa ja nitoo yhteen kaiken digimarkkinoinnin. Sisällöntuotannon laajuus vaihtelee merkittävästi yrityksen tarpeista, kohdeyleisöstä ja tavoitteista riippuen. Tavoitteleeko yritys tunnettavuutta, myynnin kasvatusta vai haluaako nostaa esille myytäviä tuotteita sekä palveluita? Usein sisällöntuotannolla pyritään tavoittelemaan näitä kaikkia.

Mitä sisällöntuotanto on?

Sisällöntuotanto on siis kaikkea yrityksen tuottamaa sisältöä, kattaen kaiken visuaalisesta sisällöstä, kuvat, videot, ääni sekä tekstisisällöt. Yritykset tuottavat sisältöä esimerkiksi kotisivuilleen, blogiin, sosiaalisen median erilaisiin kanaviin ja uutiskirjeisiin. Näiden lisäksi voidaan tuottaa sisältöä vlogi- ja podcast-muodossa. Jokaisella kanavalla markkinoinnin päätavoite on sama, mutta lähestymistapaa ja aiheita on hyvä muuttaa kanavasta riippuen. 
pirske

Mitä yritys hyötyy sisällöntuotannosta

Sisällöntuotannon tarkoitus on antaa asiakkaalle jotain arvoa, jokin syy miksi asiakas haluaa olla yrityksen markkinoinnin ulottuvissa. Arvona voidaan ajatella, että tuotettu sisältö auttaa asiakasta hänen haasteissaan, tiedottaa tulevasta tai viihdyttää häntä. 

Sisällöntuotannossa kannattaa tarkastella, minkälaisia kysymyksiä nousee toistuvasti esille asiakkailta. Näiden vastausten tuominen lähemmäs myös potentiaalisia asiakkaita helpottaa myyntiprosessin etenemistä. Tyypillisiä kysymyksiä mitä nousee esille asiakkaan ollessa lähellä ostopäätöstä on;

  • Tutkimukset tuotteen tai palvelun tehokkuudesta
  • Asiakastarinat todistamaan, että yritys on onnistunut aikaisemmin vastaavanlaisten asiakkaiden kanssa.
  • Palvelukokonaisuuden sisältö.
  • Miten prosessi etenee ja kuinka kauan tarvitaan aikaa.
  • Onko asiakkaalla merkittävä rooli työn onnistumisen kannalta ja paljonko se vaatii perehtymistä?

 Kysymykset vaihtelevat paljon alasta riippuen ja näiden kysymysten havaitsemiseen kannattaa käyttää hyödyksi myyjiä, jotka ovat asiakasrajapinnassa. Hyvin tuotetulla sisällöllä lämmitellään olemassa olevia liidejä, mutta myös tavoitellaan uusia. Kerrotaan asiakkaalle minkälainen tuote tai palvelu on myytävänä ja mitä hyötyä hän siitä saa. Sisällöntuotantoa toteutetaan usein inbound -markkinoinnin periaattein. Tämä kasvattaa yrityksen asiantuntijuutta ja luotettavuutta, kun kerrotaan avoimesti miten hommat toimii.

Sisällöntuotanto vai sisältömarkkinointi

Sisällöntuotannolla tarkoitetaan yrityksen kaikkea tuottamaa sisältöä. Sisältömarkkinoinnilla tarkoitetaan tarkalle kohderyhmälle suunnattua sisältöä heidän arvostamillaan teemoilla – jatkuvana ja johdonmukaisena. Sisältömarkkinoinnissa pyritään toteuttamaan kohderyhmää kulloinkin kiinnostavaa sisältöä, kuten vinkkejä, neuvontaa, palveluun tai tuotteeseen liittyviä media-artikkeleja, videopätkiä yms. 

Sisältömarkkinoinnin asiantuntija Joe Pulizzi kärjistää, että sisältömarkkinointi on sitä, mitä aletaan tehdä kun kohderyhmä on inbound-markkinoinnilla ensin saatu löytämään markkinoija verkosta.

Yrityksen on tärkeää toteuttaa näitä molempia, sisällöntuotannolla saadaan asiakas kiinnostumaan yrityksestä ja sisällöllä tehty markkinointi lämmittelee ostopäätökseen.

Miten lähteä alkuun sisällöntuotannossa

Sisällöntuotanto tuntuu hankalalle, kunnes sen aloittaa. Pohdi minkälainen kohderyhmä sinulla on ja mitä haluat heille kertoa toiminnastasi? Mikä on sinun kilpailuetu ja miten tuot erottavaa tekijää esille. Miten voit auttaa muita, sinun osaamisalallasi ja tuoda esille sinun ammattitaitoa.

Jos sisällöntuotanto tuntuu nihkeälle, me Pirskeellä autamme mielellään. Meidän kautta sinun on mahdollista ulkoistaa sisällöntuotanto tai saada koulutusta itsellesi tai tiimillesi. Palvelukokonaisuudet löydät täältä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!