Sosiaalinen media toimii yrityksen kotisivujen tapaan, potentiaaliset asiakkaat hakevat yrityksestä tietoa Facebookin ja Instagramin kautta. Visuaalinen sisältö, mutta myös helposti saatavilla oleva tieto, niin aukioloajoista kuin tarjouksista vaikuttaa ostopäätöksiin.

Somen tarkoitusperät

Yritykset ovat valpastuneet somen käyttöön, Kauppalehti kertoo Tilastokeskuksen tutkimuksesta, jonka mukaan 63 prosenttia suomalaisyrityksistä hyödyntää somea. Neljä vuotta sitten luku oli 38 prosenttia. Yritykset työstävät omaa tunnettavuuttaan, silti harva hyödyntää somea myynnissään tai ottavat seuraajia mukaan tuote- sekä palvelukehitykseen.

– Yritykset tekevät somea tunnettuusmielessä ja koska kaikki muutkin tekevät. Harvoin oikeasti lähdetään analysoimaan asiakkaan ostopolkua ja hyödynnetään sosiaalisen median verkostoja myyntimielessä, Heimonen sanoo.

 

– Tutkimusten mukaan 80 prosenttia ostoprosessin kartoitusvaiheesta tapahtuu jo verkossa ja yritykset ymmärtävät, että siellä täytyy näkyä. Seuraava aste on ostoprosessin digitalisoituminen, ja myynnin pitää olla mukana niissä kanavissa, joissa ihmiset liikkuvat, Heimonen sanoo Kauppalehdessä.


Miten valjastaa some myyntiin?

Ihmiset ovat paljon ruuduilla ja sosiaalisen median selaamisesta on tullut joka päiväinen rutiini monille. Miten sitten yritys voisi valjastaa oman somensa myyntiin? Ota sosiaalinen media huomioon markkinointisunnitelmassa ja tee siihen mahdollisesti oma strategia. Mieti tavat miten mittaat myynnin, joka tulee sosiaalisen median kautta. Teetkö oman laskeutumissivun tai onko käytössäsi esimerkiksi alekoodi.

Kerro tuotteista ja palveluistasi avoimesti sekä itsevarmasti, älä tuputa ostamaan, vaan kerro syitä miksi myymäsi tuote/palvelu olisi asiakkaan arvoinen. Anna seuraajien vaikuttaa yrityksen kehitykseen ja vuorovaikuta heidän kanssaan. 

Kuvaa tuotteita tai palveluita samaistuttavassa ympäristössä. Innosta, viihdytä, auta ja tiedota seuraajia. Tunne heidän arvo ja näitä se heille. Sosiaalisessa mediassa tärkeintä on kanssakäyminen, kun yritys tai brändi on helposti lähestyttävä, houkuttaa se kuuntelemaan lisää ja edesauttaa mahdollisessa ostopäätöksessä.

Tärkeät stepit

  • Ota huomioon markkinointisuunnitelmassa ja strategiassa, tai tee somelle kokonaan oma. Tähän kannattaa panostaa.

  • Miten mittaat myynnin?

  • Kerro myymästäsi tuotteesta/palvelusta, mutta älä tuputa

  • Visuaalisuus ja seuraajien kanssa vuorovaikutus

  • Viihdytä, tiedota ja auta

  • Tee brändistäsi helposti lähestyttävä.

Edellinen
Edellinen

Helppo ohje kuvien editointiin