ROI – milloin laadukas sisällöntuotanto maksaa itsensä takaisin?

Yrityksien ja päättäjien suurin kysymys on yleensä siinä, milloin sisällöntuotanto alkaa maksaa itseään takaisin? Tässä artikkelissa kerron sinulle ROI mittarista sekä keskimääräisestä aikajänteestä, jolloin laadukas sisällöntuotanto alkaa tuottamaan tuloksia.

Mikä on ROI?

ROI on lyhenne sanoista Return on Investment (ROI). Se on laskelma investoinnin rahallisesta arvosta verrattuna sen kustannuksiin. ROI-kaava on: (voitto - kustannukset) / kustannukset. Jos tienasit 10 000 euroa 1 000 euron panostuksella, sijoitetun pääoman tuotto (ROI) olisi 0,9 eli 90 %.

ROI auttaa yritystäsi tekemään taloudellisia päätöksiä. Jos ROI on korkea, se tarkoittaa, että markkinointiin käyttämäsi rahat ovat sen arvoisia ja että markkinointisi on onnistunut. Jos se on matala, se on hyvä huomautus siitä, että sinun on tehtävä muutoksia markkinointistrategiaasi, koska se, mitä teet, on rahan haaskaamista. ROI lasketaan käytetystä markkinointibudjetista ja sen tuottamista tuloksista.

"Markkinoinnin ja myynnin on tärkeää tehdä tiivistä yhteistyötä –sillä hyväkään markkinointi ei näy myyntinä, mikäli sivustolla on mahdollisia oston esteitä. "

Miten tuloksia tarkastellaan

ROI:ssa lasketaan mainoksesta syntyvää taloudellista tuottoa, mutta markkinointia tehdessä on hyvä tarkastella koko prosessia ja sen toimivuutta.

Vain 52 %( *lähde) markkinoijista käyttää tällä hetkellä markkinoinnin attribuutiota, joten alalla on vielä parantamisen varaa. Markkinoinnin attribuution määrittämiseksi on syvennyttävä käytettävissä olevaan analytiikkaan ja määritettävä tunnisteet ja raportit, joiden avulla voit seurata sisällön tehokkuutta. Tähän on useita tapoja riippuen käyttämästäsi markkinointipalveluista.

Voit luoda ainutlaatuisia kampanjatunnisteita Google Analyticsia varten. Voit luoda sähköpostimarkkinointiin ja sosiaaliseen mediaan tunnisteita, jotka luovat jalanjäljen, joka yhdistää konversiot tiettyyn sisältöön.

Käytä markkinoinnin määritystyökalua. Esimerkiksi DemandJumpin markkinoinnin attribuutio-ominaisuus yhdistetään HubSpotin, Salesforcen, Pardotin ja sosiaalisen median mainossivustojen kanssa, jolloin voit luoda tyylikkäitä ja tehokkaita raportteja, joista käy ilmi liidien ja myynnin syntypaikka.

Hyvä ROI-prosentti voi vaihdella toimialasi erityiskustannusten ja katteiden mukaan. Markkinoinnin ROI:n hyvänä yleisenä vertailukohtana pidetään kuitenkin 5:1 tai 500 prosenttia.

Kaikki tuotot, jotka ovat pienempiä kuin investointikustannukset, ovat tappiollista toimintaa, ja 2:1 tai sitä pienempi suhde ei välttämättä ole kannattava riippuen liiketoimintasi muista kustannuksista.

Laadukas sisällöntuotanto – milloin se on kannattavaa?

Kun mietitään orgaanista sisällöntuotantoa, jolloin sinulla on joko tiimissä some-ammattilainen tai olet ulkoistanut palvelun – eikä näitä julkaisuja laiteta maksettuun markkinointiin. On ROI:n laskeminen haastavampaa.

Orgaaninen sisällöntuotanto on pitkäjänteistä työtä, joka ennen kaikkea tähtää yrityksesi tunnistettavuuteen ja arvon tuottamiseen loppuasiakkaalle. Tämä sitouttaa nykyisiä asiakkaitasi yritykseesi myös jatkossa ja auttaa nostamaan keskiostosta – riippuen toki mitä myyt.

Tyypillisesti sisällöntuotanto alkaa maksaa itseään takaisin 6–12kk jälkeen, jolloin ollaan systemaattisesti tuotettu orgaanista sisältöä, tutkittu intensiivisesti kohderyhmiä ja kehitetty entistä parempaa sisältöä. Markkinoinnin ja myynnin on tärkeää tehdä tiivistä yhteistyötä –sillä hyväkään markkinointi ei näy myyntinä, mikäli sivustolla on mahdollisia oston esteitä.

Nopeuttaaksesi sisällöntuotannon kannattavuutta, on maksettuun markkinointiin hyvä panostaa. Kun orgaanisen sisällöntuotannon tueksi otetaan maksettu somemainonta, uutiskirjeet, artikkelit ja hakukonemainonta – tulokset saavutetaan nopeammin.


Haluatko kokeilla sisällöntuotantoa meidän kanssamme? Varaa aikasi maksuttomaan konsultaatioon ja aloitetaan testiviikolla (200 € 0% alv).

Edellinen
Edellinen

Miten vertailla eri mainostoimistoja – näin onnistut valitsemaan sinulle parhaan!

Seuraava
Seuraava

Näin aloitat sisällöntuotannon itse